DERTOUR tippek, beszámolók a világ minden tájáról

Állítsa össze utazását egyénileg!

"No news, no shoes" - Betekintés a Soneva Jani Resort 6 csillagos Paradicsomába
Maldív-szigetek FAM Trip 1. rész

A Maldív-szigetek egyik legnagyobb luxus Resortja - 5,6 km hosszan körbeölelve egy privát lagúnát - Noonu Atoll Medhufaru szigetén helyezkedik el.

Male főszigeten az új hidroplán terminálban megcsodáltuk a Soneva lounge-ot, ami elegáns és tükrözi a Soneva életérzést. Ugyanazok a bútorok, kedvesség, frissítők és figyelmes egészséges nassolnivalók várják a vendégeket a transzfer előtt. 

Nehéz szavakat találni, de ha nem bánjátok, én az élményeimet vetem papírra. "Csak" 6 éjszaka volt, mégis egy kicsit megváltoztatott, pedig semmi extra dolog nem történt. Személyesen kóstolhattam bele a Slow life életérzésbe, a "No News, no shoes" filozófiába, melynek lényege, hogy elszakadjunk a mindennapi élet feszültségeitől, és visszataláljunk a gyökereinkhez, mezítlábunk alatt érezve a homokszemcséket. Itt nincs tömegközlekedés, nincs dugó, nincs zaj - na jó, néha felszáll egy hidroplán, vagy morajlik az óceán, esetleg fúj a szél - de akkor is csend van, és nyugalom... Esténként csak arra kell figyelni, hogy ne gázolja el a buggy az úton közlekedő kis rákokat, akik bőszen szállítják az oxigént a mangrove erdők gyökereihez:) 

img_5894k.jpg

Elképesztő energiákat fektetnek abba, hogy mennyire könnyednek tűnjön minden a szigeten. Különleges élmény a barefoot koncepció, és hogy erre már az odavezető úton hangolnak: a hidroplánból átszállva a hajóra, már kiosztották a kis cipős zsákokat, arra buzdítva, hogy itt már leveheted, elteheted egy zsákba, a cipőd (amit otthonról hoztál;) ...) a szigeten kb. sehol sincs rá szükség, bárhova mehetsz mezítláb!

Szóval megérkeztünk a szigetre, és a presidential suite-ban kaptunk helyet, egy négy hálószobás, vízfeletti óriási villában, hatalmas medencével és egy csúszdával, amiről közvetlen az óceánban landoltál.

dfc99162-d493-4ece-9af4-7dfb311e544fk.jpg

A barefoot gardien-ünk körbevezetett minket a villában, ahol egy kis bekészítéssel, falatkákkal, gyümölccsel, sütivel és pezsgővel fogadtak bennünket. A földszinten egy jól felszerelt konyha, hatalmas nappali, és két hálószoba volt, az emeleten biliárdasztal, saját edzőterem, és további két hálószoba. Minden szobában természetesen saját gardrób, saját fürdőszoba külön wc-vel, az egyik lenti szobában a nyitott fürdőszobában jakuzzis kád is volt. És hatalmas terasz az emeleten és a földszinten is. Minden szobában volt saját jóga matrac, amit kis is használtunk, reggelente a földszinti óriás teraszon tornáztunk, kilátással az óceánra. Az egész berendezés fából készült, nagyon ügyelnek rá, hogy környezetbarát anyagokat használjanak, semmi sincs műanyagból, a szobákban újrahasznosított papírra lehet írni, ceruzával. A pipere termékek újratölthető porcelánban vannak, eszméletlen nagy és kényelmes az ágy, amit tovább fokozhat valaki, hogy speciális párnát szeretne, hozzá kis illatpárnácskákat. De sok mindent lehet pluszban igényelni, a rajztáblától a sarokcsiszoló habig, csak be kell ikszelni az ágy mellett lévő kis kérdőíven, vagy persze ezeket érkezés előtt előre is lehetett adni online és akkor már a szobában vártak a személyre szabott kérésekre leadott termékek, igények.

Saját audió rendszert is lehet használni, ahogy a tévét sem, pedig az különösen tetszett, hogy egy nagy utazó táskának álcázták a képernyőt, így ha be volt csukva, akkor nem is tűnt fel, hogy van a szobában tévé. 

Első este kb. egy óránk volt kiélvezni a villát, aztán indultunk a vacsorázni. A sziget szárazföldi része nagyjából egy kiflire hasonlít, aminek a két végén találhatók a water villák. A vacsorához hajóval vittek át bennünket a túloldalon lévő water villákhoz, itt van a fő étterem és itt fogyasztottuk el az előételt, illetve koccintottunk a naplementében. A vezetőségből ott volt Eddie, a GM, aki végtelen barátságos és szimpatikus, Oxana, a sales manager, akinek ugyanolyan elképesztő zöld szeme van, mint az egyenruhája, és persze Alfonso és Alvaro, a két spanyol kísérőnk. A vacsora további részét a So Wild-ban folytattuk, a fűszerkertben, ahol mindenféle fűszert és növényt termesztenek, és mint később megtudtuk, a vizet is megtermelik maguknak, ami a locsoláshoz szükséges. És még nem ért véget, mert a főfogást a So Primitive étteremben, a tengerparton fejeztük be. És ez még csak az első este volt... 

img_5881.jpg

img_6912k.jpg

Másnap körbejártuk a szigetet, megtudtuk többek között, hogy nagyon speciális a wellness részleg, ami nem csak a szokásos masszázsból és különféle szépészeti kezelésből áll, hanem változatos, a szervezetet támogató kúrákból: különböző orvosi kezelések, akupunktúra, kínai orvoslás és hagyományos orvosok állnak rendelkezésre, test-lélek-szellem egyként kezelendő. Sokan a különféle kezelések miatt jönnek a szigetre és töltenek itt akár hosszabb időt. Ez a fajta törődés egyébként minden másban is megmutatkozott, kezdve a vendégszeretettel, ahogyan bánnak a szigeten nyaralókkal, az ételekkel. Csupa egészséges ételt ettünk egész végig, és nagyon finom italokat ittunk. 

Maga a sziget egy dzsungel, teljesen természetes növényzettel, időszakosan édesvízi tóval, ahol madárfigyelő állomásokat is kialakítottak. A villánkhoz tartozó saját kerékpárokkal igyekeztünk körbe tekerni a látnivalókat. A mólón való egyensúlyozást lehet, hogy egyeseknek elsőre szokni kell, de bármit megér, hogy betérjünk a csoki és fagyi paradicsomba, hiszen egész nap rendelkezésre áll egy külön helyiség, ahol bármikor kedvünkre kóstolhatunk egészséges, finom édességek közül. 

Fontosabb információk:

No News – No shoes! A szigeten a teljes pihenés, nyugalom, kikapcsolódás, ellazulás része a villákhoz biztosított kerékpárok és a mezítlábas közlekedés.

54 luxus villa, a sziget mindkét végén hullámvonal alakzatban helyezkednek el a luxus ökovillák, privát medencével és csúszdával. Egy hálós és 2 hálós elhelyezéssel, Beach villák, illetve 3-4 hálós rezidenciák is foglalhatóak. A szigeten a nyugalom, a privát szféra vár ránk, a villákban a hálóban eltolható tetővel, ahol az éjszakai panoráma a csillagos ég. Minden villához biztosított a Resort Barefoot Guardian személyzet, akik a vendégek közlekedését, programszervezését és kéréseit segitenek megszervezni, megoldani.

A szigeten levő 13 étterem biztosítja a vendégeknek a teljes kulináris utazást akár a Down to Earth főétteremben friss halételek, pizza, vegetáriánus ételek vagy a The Director’s Cut japán specialitásait szeretnék kipróbálni.

A víz felett levő Cinema Paradiso mozi színházban minden héten 2 napon filmklasszikusokat és a gyerekeknek egész estés animációs filmet vetítenek.

A Soneva Soul Spa széles választékkal áll a vendégek rendelkezésére, tradicionális kezelések, wellness – spa részlege kiemelt termékekkel és jóga órákkal.

60 percre gyorshajóval elérhető a szálloda csoport másik szigete a Soneva Fushi.

A bejegyzés trackback címe:

https://dertourtippek.blog.hu/api/trackback/id/tr2218164022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Ezt a blogot a Dertour Hungária Utazási Iroda hozta létre. Célja, hogy bővebb információt nyújtson az utazni vágyóknak egy-egy úticél részletesebb ismertetőjével. Hasznos tippekkel, beszámolókkal szeretnénk informálni az utasokat olyan témakörökben, mint például repülőjegy, szállásfoglalás, transzfer, vízum. Aktuális ajánlatainkat pedig bővebben, magyar nyelven is közzétesszük. Elérhetőségeink: 1051 Budapest, Bajcsy-Zs. út. 12. A/601. Tel.: 06 1 413 7268, 06 1 413 7269, 06 1 413 7334, 06 1 413 7335, 06 1 413 0838 (fax). Email: service@dertour.hu hétfőtől-péntekig 9-18 óráig www.dertour.hu

Címkék

airways (1) ajánló (4) amari galle (1) anantara (1) Anantara Riverside (1) angol nyelvű idegenvezetés (1) Anse Source dArgent (2) Atlanti-óceán Portugália (1) atlantistheroyal (1) atoll (1) Ausztria (1) Au Co hajó (1) Avani Bentota (1) Bahamák (1) bálnacápa (1) bangkok (2) banyan (1) Banyan Tree Seychelles rum (1) beach (1) Belem (1) bemutatás (1) bemutató (1) berger (1) berjaya (1) Berjaya Beau Vallon Bay Resort (2) beszámoló (3) Bhaya Classic (1) biciklitúra (1) Black Parrot Suite (1) büfévacsora (1) búváriskola (1) búvárkodás a Maldiv-szigeteken (1) búvárszemüveg (1) cape weligama (1) Cascais (1) Castello Beach Hotel (2) Cat Cocos (1) centara grand (1) cetcápa (1) chiang mai (1) Coco de Mer (1) Coimbra (1) colombo (1) Constance Bella Mare Plage The Villas (1) constance ephelia (1) constance lemuria (1) Coral Strand Hotel (1) creol (1) deluxe (1) Dertour (8) dertour (7) DERTOUR (4) dertourdeluxe (1) dondra (1) dubai (1) dzsunka (2) egyéni utazás (1) elefánt (1) élmény (1) előfoglalási kedvezmény (1) Emeraude gőzhajó (1) Estoril és Cascais (1) étterem (1) fenntartható (1) Finnország (1) four seasons (1) fürdőszoba (1) galle (1) gyarmat (1) Hai Phong (1) Hannemann Holiday Residence (1) Hanoi (1) hanoi opre (1) Hilton (1) Hilton Labriz (1) hilton seychelles (1) Hilton Seychelles Northolme (2) holiday inn silon (1) hotel (8) Hotel Coco de Mer (1) hotel értékelés (1) houseriff (1) India (1) india (1) indiai-óceán (2) ismertető (1) Jetwing Colombo Seven (1) jetwing lighthouse (1) kalutara (1) karib (1) kedvezmény (1) kedvező ár (1) Koh Lanta (1) kókusz (1) kopra (1) korallzátony (1) körutazás (3) krabi (2) kreol (1) krokodil (1) Kurumba Maldives (1) landmark (1) La Digue (2) Le Domaine de La Reserve (1) le meridien (1) Le Meridien Fishermans Cove (2) lily (1) Lisboa (1) Liszabon (1) LUnion Estate (1) LUX* South Ari Atoll (1) luxus (6) maia (1) maia luxury hotel (1) maja (1) maldív (1) Maldiv-szigetek (1) maldives (2) manta rája (1) Marie-Antoinette (1) Marokkó (1) Mauritius (1) mayakoba (1) Meiers Weltreisen (4) merülés (1) mexikó (1) Miami (1) Millenium Hilton (1) mirihi island resort (1) Mövenpick Hotel Colombo (1) naplemente (1) nemzeti park (1) northolme (1) Norvégia (1) Norwegian Sky (1) nyaralás (5) Oberoi (1) óceán (1) olcsó (1) Palace Hotel do Bussaco (1) pálma (1) palmjumeirah (1) paradicsom (1) part (3) passion fruit (1) pimalai (2) portugáliai hotelek (2) Pousada (1) pousadák Portugáliában (1) Pousada de Lisboa (1) Praslin (2) program (1) qatar (1) Radzsasztán (1) Raffles Praslin Seychelles (1) resort (1) rizsföld (1) Royal Orchid Sheraton (1) Saigon (1) Sainte Anne Resort & Spa (2) savoy (1) Serra da Estrella (1) Seychelle-szigetek (4) Seychelles (3) síelés (1) Silhouette (1) sivatag (1) Spa (1) srí lanka (2) sri lanka (2) Sung Sot cseppkőbarlang (1) szállás (1) szálloda (4) sziget (4) szigetek (1) szigetország (1) Szilveszter (1) szuvenír (1) Takamaka (1) tea (1) teaültetvény (1) télből a nyárba (1) tenger (2) természet (3) teve (1) Thaiföld (5) thila (1) tipp (4) tower club at lebua (1) tree (1) trópus (5) trópusi sziget (1) túra (2) USA (1) uszony (1) utazás (9) Vallee de Mai (2) Vasco da Gamma (1) vélemény (3) victoria (1) Vietnám (2) világítotorony (1) Vila Galé (1) Vitorlás a Halong öbölben (1) Vivanta by Taj (1) vörös durbincs (1) yucatan (1) Címkefelhő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása