DERTOUR tippek, beszámolók a világ minden tájáról

Állítsa össze utazását egyénileg!

Constance Moofushi és Constance Halaveli
Tanulmányút az ötcsillagos mauritiusi szállodalánc maldiv-szigeteki resortjaiba

Október közepén 8 utazási irodás partnerünkkel együtt ismét az Indiai-óceán felé vettük az irányt. Ezúttal a Constance Resorts szállodalánc meghívására ellátogattunk a lélegzetelállító Maldív-szigetekre, majd hazaúton 2 napig a One & Only Resorts vendégszeretetét élvezhettük a mesés Dubajban.

Mindkét sziget, a Constance Moofushi és a Constance Halaveli, az 5* kategóriát képviseli, mégis alapvető különbségek vannak köztük, így céloznak meg két különböző vendégkört. A Moofushi a "casual elegance", vagyis a könnyed elegancia irányát követi, itt a laza kikapcsolódást keresők találják meg a számításukat. Esti élőzenés koncertek, kis tánc, dresscode nélküli vacsorák, stb. Az agilisabb pihenőknek ajánljuk.
A Halaveli már egyértelműen a magasabb luxust és a visszafogottabb vendégkört célozta meg. Dresscode a vacsorához, csendesebb esti programok és nem utolsó sorban elegánsabb villák. Természetesen ez az árakon is meglátszik.

Mielőtt mélyebben belemennék a két sziget nyújtotta lehetőségekbe és értékelésébe, álljanak előbb az adatok:

A Constance Moofushi a Déli-Ari-atollon található (melyet a világ egyik legjobb búvárhelyeként emlegetnek), kb. 20-25 perces hidroplános repüléssel elérhető. 24 Beach Villával (57nm, 2+1), 56 Water Villával (66nm, 2+1) és 30 Senior Water Villával (94nm, 2+1 vagy 2+2, két 12 év alatti gyermek esetén) rendelkezik. 2 étteremmel (Manta, Alizée) és 2 bárral (Manta, Totem)  all inclusive ellátással várja vendégeit.

Az elegánsabb Constance Halaveli 20 perces speedboat távra található testvérszigetétől, a North-Ari-atollon. A 86 villával, 4 étteremmel (Jahaz, Jing, Meeru Beach Grill és Kaika Suhi) és 2 bárral (Jahaz és Jing) rendelkező sziget tudhatja magáének a Maldív-szigetek egyik, leghosszabb, közel 1 km hosszú mólósorát. Ezen a soron helyezkedik el az 57 Water Villa (100nm, 2+1), valamint a spa. A parton található a 11 Family Beach Villa (350nm, 2+2, 12 év alattiak esetén), a 9 Single Storey Beach Villa (350nm, 2), a 8 Double Storey Beack Villa (410nm, 4 vagy 2+2, 18 év alattiak esetén, illetve plusz egy extra ágy kérhető), valamint az 1 darab Presidential Beach Villa (700nm, 6+3, 12 év alatti gyermekek esetén). 

Első két napunkon a Constance Moofushi vendégszeretetét élveztük.Az első estén részt vettünk a managers koktélpartyn. A koktélparty sok szigeten szokás,az általában hetente megtartott iszogatás keretében ismerkedik meg a szálloda vezetősége a vendégekkel egy kötetlen beszélgetés során. Ez a vendégek számára egy rendhagyó estet jelent, válogatott  italokkal, míg a vezetőség számára közvetlen kapcsolatot a vendégekkel. Bámulatos módon, nagyon jó arcmemóriával rendelkeznek az itt dolgozók, mert másnap már szinte minden vendéget a keresztnevén szólítanak és mindenkihez van néhány közvetlen szavuk.

img_0795.JPG

A másnap reggeli hajókázás a korallzátonyhoz már nem csak hasznos, de érdekes is volt. A kb 3 órás program alatt 2 helyszínen is megáll a hajó, ahol uszonnyal, sznorkellel (pipával) és maszkkal merülhetünk a 3-4 méter mély (természetesen a zátony szélétől exponenciálisan mélyülő) víz alá, és csodálhatjuk az atoll élővilágát. Szerencsés esetben teknősökkel, cápákkal és rájákkal találkozhatunk a kisebb halakon kívül. Ottlétünkkor egy tengeri teknős csatlakozott kis csapatunkhoz és kísérte utunkat (vagy mi az övét?) pár percen keresztül. Lélegzetelállító látvány volt, természetesen nem csak azért, mert a víz alatt voltunk...

Videót készítette: Köbli Ferenc

Ha már tengeri programokról beszélünk, mindenképp érdemes megemlíteni a Whale Shark Safarit is, melynek keretében, kis szerencsével találkozhatunk az akár 9-11 méter hosszú, planktonokkal táplálkozó whale sharkkal, vagyis a cetcápával. Az Ari-atoll az egyik legjobb hely a cetcápa megfigyelésére, így ha a lehetőség (és bátorság) is megvan, mindenképp érdemes megnézni! Szerencsés esetben még manta rájákkal (ördögrája) és delfinekkel is találkozhatunk. Mindkét sziget rendelkezik profi búvárközponttal, így akik kifejezetten ilyen céllal érkeznek, számukra is tökéletes választás lehet a két resort bármelyike.

Délutánra két igen kellemes levezető program maradt, egy órás pihentető masszázs, valamint egy könnyed borkóstolás. A masszázsra nem lehetett panasz, víz fölé épített bungalókban kialakított szobákban a hotel "Signature", vagyis saját maguk által összeállított relaxáló programjukat választottam.Tökéletes nyugalom van, gyönyörű környezetben (üvegpadlóval a masszázságy alatt, hogy hason fekve gyönyörködhessük a vízi élővilágban), professzionális masszőrökkel, finom illatokkal, ízletes teakülönlegességekkel, lágy zenével, luxuskörnyezetben... egyszerűen hibátlan, 

A relaxálás után következtek a kulináris élvezetek. Persze, ha már Maldív-szigetek, ennek is rendhagyónak kellett lennie. Érkezésünkkor egy szakképzett sommelier várt minket, feltűrt nadrággal, a térdig érő vízben állva, egy rikító fehér abrosszal borított fa asztal mellett. Az asztal gazdagon megrakva különféle borokkal, valamint sajt-és, egyéb falatokkal, ahogyan azt ilyenkor illik. Mindezt néhány kishalra vadászó kíváncsi bébicápa figyelte, melyeknek a pálmafák lombkoronája mögé mélyen benyúló nap lassú búcsúja egyértelműen jelezte, hogy a szürkület közeledik, így újra előmerészkedhetnek. A borrajongóknak kötelező, azonban mindenki másnak is ajánljuk, hogy próbálja ki a világ szinte összes tájékáról beszerzett italkülönlegességeket egy ilyen rendhagyó, stílusos program keretében.

Utolsó, Moofushin töltött reggelünket egy könnyed jóga órával indítottuk. A szakképzett indiai jógi vezette órára kezdőktől a profikig bárkit szívesen látnak. A gyakorlatok  nem könnyűek, azonban a szabad térben, gyönyörű környezetben tartott óra testet és lelket is kikapcsolja, tökéletes indítása ez a napnak!

img_0891.JPG

Pár órás szabadidő után a móló felé vettük az irányt, hogy beszálljunk a Constance speedboatjába, mely a testvérszigetre, a Halavelire vitt át minket. Kb. 30 perces út után tárult elénk a csodálatos sziget,melynek vegetációja bujább és dúsabb, ami minden sziget előnyére válik. Sajnos a rossz idő miatt a programjaink nagyobb részét (Delfin túra, Parti piknik) törölni kényszerültünk, azonban így több időt töltöttünk a villában, ami önmagában is  élmény.

A közel 1km hosszú móló közepén foglal helyet a Jing Restaurant, melynek ázsiai és európai ízvilágot egyesítő fúziós konyhájában bizonyosan mindenki talál a kedvére való ízletes finomságokat. Az étteremmel szemben található a Spa, a Moofushi színvonalát talán még meg is haladó komplexumban nem csak különféle masszázsra van lehetőség, hanem finn szaunára és gőzfürdőzésre, valamint hideg és meleg medencével is rendelkezik.

Számomra a sziget legjobb pontja a Jahaz bár volt, ahol a homokba kihelyezett rattan kanapékban kényelmesen elhelyezkedve, a pálmák árnyékában csodálhattam a türkizkék óceánt, finom koktél társaságában. A búcsúestünkön pontosan itt fogyasztottuk el a vacsora előtti aperitif italokat, ezzel keretbe foglalva a szigeteken eltöltött 4 napot.

img_0911.JPG

img_1111.JPG

img_1098.JPG

 70020437_10156817896441235_3699932081451696128_o.jpg

Másnap reggel elhagytuk a szigetet, hidroplánnal visszarepültünk a főszigetre, Maléra, hogy onnan visszarepüljünk Dubajba, ahol még további két, programokkal teli nap várt bennünket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dertourtippek.blog.hu/api/trackback/id/tr2415268600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Ezt a blogot a Dertour Hungária Utazási Iroda hozta létre. Célja, hogy bővebb információt nyújtson az utazni vágyóknak egy-egy úticél részletesebb ismertetőjével. Hasznos tippekkel, beszámolókkal szeretnénk informálni az utasokat olyan témakörökben, mint például repülőjegy, szállásfoglalás, transzfer, vízum. Aktuális ajánlatainkat pedig bővebben, magyar nyelven is közzétesszük. Elérhetőségeink: 1051 Budapest, Bajcsy-Zs. út. 12. A/601. Tel.: 06 1 413 7268, 06 1 413 7269, 06 1 413 7334, 06 1 413 7335, 06 1 413 0838 (fax). Email: service@dertour.hu hétfőtől-péntekig 9-18 óráig www.dertour.hu

Címkék

airways (1) ajánló (4) amari galle (1) anantara (1) Anantara Riverside (1) angol nyelvű idegenvezetés (1) Anse Source dArgent (2) Atlanti-óceán Portugália (1) atlantistheroyal (1) atoll (1) Ausztria (1) Au Co hajó (1) Avani Bentota (1) Bahamák (1) bálnacápa (1) bangkok (2) banyan (1) Banyan Tree Seychelles rum (1) beach (1) Belem (1) bemutatás (1) bemutató (1) berger (1) berjaya (1) Berjaya Beau Vallon Bay Resort (2) beszámoló (3) Bhaya Classic (1) biciklitúra (1) Black Parrot Suite (1) büfévacsora (1) búváriskola (1) búvárkodás a Maldiv-szigeteken (1) búvárszemüveg (1) cape weligama (1) Cascais (1) Castello Beach Hotel (2) Cat Cocos (1) centara grand (1) cetcápa (1) chiang mai (1) Coco de Mer (1) Coimbra (1) colombo (1) Constance Bella Mare Plage The Villas (1) constance ephelia (1) constance lemuria (1) Coral Strand Hotel (1) creol (1) deluxe (1) dertour (7) DERTOUR (4) Dertour (8) dertourdeluxe (1) dondra (1) dubai (1) dzsunka (2) egyéni utazás (1) elefánt (1) élmény (1) előfoglalási kedvezmény (1) Emeraude gőzhajó (1) Estoril és Cascais (1) étterem (1) fenntartható (1) Finnország (1) four seasons (1) fürdőszoba (1) galle (1) gyarmat (1) Hai Phong (1) Hannemann Holiday Residence (1) Hanoi (1) hanoi opre (1) Hilton (1) Hilton Labriz (1) hilton seychelles (1) Hilton Seychelles Northolme (2) holiday inn silon (1) hotel (8) Hotel Coco de Mer (1) hotel értékelés (1) houseriff (1) india (1) India (1) indiai-óceán (2) ismertető (1) Jetwing Colombo Seven (1) jetwing lighthouse (1) kalutara (1) karib (1) kedvezmény (1) kedvező ár (1) Koh Lanta (1) kókusz (1) kopra (1) korallzátony (1) körutazás (3) krabi (2) kreol (1) krokodil (1) Kurumba Maldives (1) landmark (1) La Digue (2) Le Domaine de La Reserve (1) le meridien (1) Le Meridien Fishermans Cove (2) lily (1) Lisboa (1) Liszabon (1) LUnion Estate (1) LUX* South Ari Atoll (1) luxus (6) maia (1) maia luxury hotel (1) maja (1) maldív (1) Maldiv-szigetek (1) maldives (2) manta rája (1) Marie-Antoinette (1) Marokkó (1) Mauritius (1) mayakoba (1) Meiers Weltreisen (4) merülés (1) mexikó (1) Miami (1) Millenium Hilton (1) mirihi island resort (1) Mövenpick Hotel Colombo (1) naplemente (1) nemzeti park (1) northolme (1) Norvégia (1) Norwegian Sky (1) nyaralás (5) Oberoi (1) óceán (1) olcsó (1) Palace Hotel do Bussaco (1) pálma (1) palmjumeirah (1) paradicsom (1) part (3) passion fruit (1) pimalai (2) portugáliai hotelek (2) Pousada (1) pousadák Portugáliában (1) Pousada de Lisboa (1) Praslin (2) program (1) qatar (1) Radzsasztán (1) Raffles Praslin Seychelles (1) resort (1) rizsföld (1) Royal Orchid Sheraton (1) Saigon (1) Sainte Anne Resort & Spa (2) savoy (1) Serra da Estrella (1) Seychelle-szigetek (4) Seychelles (3) síelés (1) Silhouette (1) sivatag (1) Spa (1) sri lanka (2) srí lanka (2) Sung Sot cseppkőbarlang (1) szállás (1) szálloda (4) sziget (4) szigetek (1) szigetország (1) Szilveszter (1) szuvenír (1) Takamaka (1) tea (1) teaültetvény (1) télből a nyárba (1) tenger (2) természet (3) teve (1) Thaiföld (5) thila (1) tipp (4) tower club at lebua (1) tree (1) trópus (5) trópusi sziget (1) túra (2) USA (1) uszony (1) utazás (9) Vallee de Mai (2) Vasco da Gamma (1) vélemény (3) victoria (1) Vietnám (2) világítotorony (1) Vila Galé (1) Vitorlás a Halong öbölben (1) Vivanta by Taj (1) vörös durbincs (1) yucatan (1) Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása