DERTOUR tippek, beszámolók a világ minden tájáról

Állítsa össze utazását egyénileg!

DERTOUR tanulmányút Thaiföldön 3. rész - Krabi
Szigettúrák és kirándulás a dzsungelben

A jó hangulatú este után sajnos másnap reggel el kellett hagynunk a Four Seasons Chiang Mai Resortot, azonban panaszra nem lehetett okunk, hiszen következő állomásunk Krabi volt, a Centara Grand Beach Resort & Villas.

Egy jóízűen elfogyasztott reggeli után, busztranszfer vitt ki minket Chiang Mai repterére, ahonnan bangkoki átszállással néhány órás repülőúttal értünk el Krabira. A szárazföldi transzfert követően egy klasszikus délkelet-ázsiai Long-tail boattal („hosszúcsónakkal”) jutottunk el a hotelbe.

Az 5 csillagos hotelről megoszlott a véleményünk. Egyfelől gyönyörű környezetben, fantasztikus kilátással – az egyik oldalon indákkal és fákkal benőtt sziklák magasodnak felettünk, másik irányban pedig a tenger és a vízből kimagasló tipikus délkelet-ázsiai sziklák–, nagyon hangulatos, nyitott büfévacsorával, jó árakkal, az erdőből leereszkedő majmokkal (ennek ugyan nem mindenki örült), illetve a hotelből indítható szigettúrák közelségéből fakadóan egyértelmű választásnak tűnhet mindenki számára. Másfelől sajnos lelakottsága, a személyzet hiánya (legalább fél óra volt, míg a becsekkolás után végre a szobánkba juthattunk, mert csak két szakadt buggy volt üzemképes aznap) és végül olyan apróságok, mint a szobában lévő használt strandpapucsok elbizonytalanítja az embert…
Én személy szerint végül, az említett negatívumok ellenére, mind a két itt töltött éjszakát élveztem, hisz csodás környezetben voltunk, ami feledteti a hiányosságokat.  Azonban ne szaladjunk még ennyire előre.

Az érkezésünk napján sok kaland már nem várt ránk, hisz délután 6 óra volt mire a szállásunkra értünk. Ismerkedtünk a hotellel, gyönyörködtünk a csodás naplementében, végül pedig egy jó hangulatú szabadtéri büfévacsorával zártuk a napot. Másnap izgalmas programmal indítottunk, ugyanis egy félnapos kirándulás keretében meglátogattuk a Koh Phi Phi-hez hasonló adottságokkal rendelkező, ám kevésbé ismert Koh Hongot („Koh” szó jelentése „sziget”) és a környező kisebb szigeteket. A túra 11-kor indult a szállodából, gyorshajó repített bennünket a főkikötőbe, ahol hajót váltottunk és kb. háromnegyed óra volt, míg elértük az első állomásunkat, Koh Phak Bia-t. A kis szigeten 1 órát maradtunk, lehetőség volt egy kis napozásra, úszásra, vagy csak a part és a környező szigetek adta lélegzetelállító panoráma csodálatára. Habár sznorkelezésre is lett volna mód, de túl sok vízalatti látnivaló a partközelben nem volt (ugyanez a többi szigetre is elmondható), tehát ezt a túrát nem kifejezetten a búvárkodás szerelmeseinek ajánljuk. Szerencsére a partszakaszon rajtunk kívül kb 20-30 másik ember lehetett, így zsúfoltságról nem beszélhettünk.

A következő célpont Koh Lao Lading eldugott kis öble volt. A Koh Phak Bia-tól délre fekvő kis sziget fél úton van Koh Phak Bia és a fő állomásunk, Koh Hong között. Habár általában itt sincs sok turista, mivel egy kisebb, sziklákkal határolt területről beszélünk, itt a korábban említett 30 ember is soknak tűnhet, ettől függetlenül az érintetlen hangulata miatt az itt eltöltött egy óra emlékezetes állomása maradt túránknak.

Miután újra visszaszálltunk Long-tail boatunkba, a szervező csapat már frissen szeletelt ananászokkal várt minket. Nem meglepő módon életem egyik legfinomabb, legzamatosabb ananászát ettem itt, az, az otthoni testvérével kis túlzással köszönő viszonyban sem volt. Az utolsó ananászdarabokat is elmajszolva érkeztünk meg a túra utolsó állomására, Koh Hong-ra. Az összes sziget közül ez volt talán a legfelkapottabb, de még így is kezelhető mennyiségű ember volt. Két pontját néztük meg a szigetnek: egyik egy szűk bejáratú öböl volt, ahol lényegében végig a magasba nyúló sziklák illetve mangrove fák határolták a területet, illetve egy másik, nyitottabb partszakasz, ahova a turisták többsége is ment. Egy lassú kör megtétele után elhagytuk a zárt öblöt, majd kikötöttünk Hong, turisták által aktívan látogatott pontján. Itt 1-2 büfé, mosdók és egy szép hosszú, Pazar kilátású homokos part várta a kikapcsolódni vágyókat. Két, vízben álló szikla között ráláthattunk egy, a távolban horgonyzó két árbocos vitorlás hajóra is, mely kiváló kiegészítése volt az egyébként is gyönyörű panorámának, így a paradicsomi hangulathoz tényleg már szinte semmi sem hiányzott. A körül-belül egy órás pihenés után azonban innen is tovább haladtunk, hogy hazafelé menet még a pihenésünk közben elkészített ebédünket is elfogyaszthassuk a hajón (optimális esetben egyébként ezt a szigeten esszük meg, de most idő hiányában e megoldás mellett döntöttünk).
Megjegyzés: nem érdemes egyik szigetnél sem túl mélyen beúszni a parttól (20 méternél távolabb), ugyanis medúzák előfordulhatnak mindenhol és meg is csípik a tapasztalatlan turistát.

A következő, egyben utolsó Centarában töltött napunkra maradt a másik program, a Kao Prak Bang Nemzeti Park, valamint az ott található Emerald Pool és Hot Springs felfedezése. Habár jó volt a túra, összességében úgy gondolom, hogy magyar embernek ez mégsem ad sok pluszt. A termál forrás és a smaragd színű kis tavacska egyfelől zsúfolt (helyiekkel is), másfelől pedig nem egy olyan lélegzetelállítóan gyönyörű helye Thaiföldnek, amit nem lehet kihagyni, pláne, hogy magyar ember egy meleg vizű forrástól már nem jön lázba. Az erdőnek is ugyan van 1-2 szebb, egzotikusabb pontja, de koránt sem szabad egy vad dzsungelre gondolnia senkinek. Krabinak rengeteg szép helye van, emiatt úgy gondoljuk, hogy nem pont ide érdemes jönni, ha az ember a környéken egy egész napos programot keres.

A túra után már nem volt semmi más dolgunk, elindultunk aznapi szállásunkra, a Krabi La Playa Resortba. A 4 csillagos szálloda pont azt nyújtja, amit az ember egy ilyen resorttól elvár: korrekt szobák, este élő zene a medence mellett (ahol poolbár is van), jó hangulat, szép szállodakert, megfizethető árak. Ami viszont meglepetés volt számunkra, az a hotel mellett épült másik, szó szerint kisebb szálloda, a The Small Krabi. A 3 csillagos szálloda nemcsak, hogy már-már felveszi a versenyt egyes szobáit tekintve a nevesebb szomszédjával, de medencés megoldásaival hangulatában túl is szárnyalja azt: Pool Access szobáiból egyenesen a medencébe léphetünk. Amennyiben ez még nem lenne még elég, akkor az épület tetején  egy tetőmedence is várja a panorámára vágyó vendégeket. Ritka az ilyen hangulati megoldás, a három csillagos hotelek esetében.

A Krabi La Playa Resort:

A The Small Resort:

Másnap reggel indultunk is tovább utolsó állomásunkra, a szintén Krabi tartományban található Koh Lantára, egészen pontosan annak déli csücskébe, a hegyoldalban elhelyezkedő Pimalai Resort & Spa-ba. A szigetet busz transzferrel és komppal közelíthetjük meg, de a nagyjából 2 órás útnak minden métere megéri, ugyanis a hotelről és környezetéről nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A kiszolgálás és figyelmesség egészen magas szinteket ütött meg, a szállodakert (egy erdő mellett található), a panoráma és maga a part is pedig egészen egyszerűen csodás volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom a hegyoldali Hillside Ocean View Private Pool villákat, ha az ember ott pihen, esze ágában sincs akár még csak a partra sem lemenni, pedig az is lenyűgöző, a bárokkal és az éttermekkel együtt. A kilátás a tengerre, a saját medencéből egyszerűen minden igényt kielégít. Ehhez mérten a reggeli és az infinity pool helyét is a hegyoldalba tették, így ugyanebben a csodálatos kilátásban gyönyörködhetünk mind reggeli, mind pedig egy délutáni kellemes csobbanás keretében is. Egyértelműen ez a szálloda és a Four Seasons Chiang Mai volt versenyben az első helyért számunkra, de egészen a mai napig nem sikerült eldöntenem, hogy melyik volt a jobb, hiszen nagyon magas standardot ütött meg mindkét resort.

 

Az indulásunk napján már délelőtt visszaindultunk Krabiról Bangkokba, viszont a gépünk csak este indult, így volt időnk még egy városi hotelt is megnézni, illetve ott vacsorázni aztán pedig vásárolgatni. A The Landmark Hotel a belvárosban, a Sukhumvit Road-on helyezkedik el, közelében számos bevásárlóközponttal és egyéb vásárlási lehetőséggel. Hangulatában és stílusában egyértelműen a minőségi bangkoki szállodák sorát erősíti, igényes szobáival és a 31. emeleten található Rib Room & Bar elnevezésű éttermének pazar kilátásával pedig bárki számára tökéletes választás lehet.

A hotelmustra és az ízletes vacsora után este a reptér felé vettük az irányt, szomorúan búcsút intve a városnak és egyben az országnak is. Az elmúlt másfél hét alatt bepillantást nyerhettünk a thaiok kultúrájába, megismerhettük a az északi és déli mentalitást és gyönyörű tájakat fedezhettünk fel..Bátran állíthatom, hogy Thaiföld ismertsége ellenére még gazdagon tartogat olyan egzotikus helyeket, szigeteket, tájakat, melyeket érdemes felfedezni.

krabi-img_3901.jpg

A DERTOUR tanulmányút csapata

 

Az alábbi hoteleket már magyar nyelvű honlapunkon is foglalhatjátok:

Centara Grand Beach Resort

Pimalai Resort & Spa

The Landmark Bangkok

A bejegyzés trackback címe:

https://dertourtippek.blog.hu/api/trackback/id/tr9612642691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Ezt a blogot a Dertour Hungária Utazási Iroda hozta létre. Célja, hogy bővebb információt nyújtson az utazni vágyóknak egy-egy úticél részletesebb ismertetőjével. Hasznos tippekkel, beszámolókkal szeretnénk informálni az utasokat olyan témakörökben, mint például repülőjegy, szállásfoglalás, transzfer, vízum. Aktuális ajánlatainkat pedig bővebben, magyar nyelven is közzétesszük. Elérhetőségeink: 1051 Budapest, Bajcsy-Zs. út. 12. A/601. Tel.: 06 1 413 7268, 06 1 413 7269, 06 1 413 7334, 06 1 413 7335, 06 1 413 0838 (fax). Email: service@dertour.hu hétfőtől-péntekig 9-18 óráig www.dertour.hu

Címkék

airways (1) ajánló (4) amari galle (1) anantara (1) Anantara Riverside (1) angol nyelvű idegenvezetés (1) Anse Source dArgent (2) Atlanti-óceán Portugália (1) atlantistheroyal (1) atoll (1) Ausztria (1) Au Co hajó (1) Avani Bentota (1) Bahamák (1) bálnacápa (1) bangkok (2) banyan (1) Banyan Tree Seychelles rum (1) beach (1) Belem (1) bemutatás (1) bemutató (1) berger (1) berjaya (1) Berjaya Beau Vallon Bay Resort (2) beszámoló (3) Bhaya Classic (1) biciklitúra (1) Black Parrot Suite (1) büfévacsora (1) búváriskola (1) búvárkodás a Maldiv-szigeteken (1) búvárszemüveg (1) cape weligama (1) Cascais (1) Castello Beach Hotel (2) Cat Cocos (1) centara grand (1) cetcápa (1) chiang mai (1) Coco de Mer (1) Coimbra (1) colombo (1) Constance Bella Mare Plage The Villas (1) constance ephelia (1) constance lemuria (1) Coral Strand Hotel (1) creol (1) deluxe (1) Dertour (8) dertour (7) DERTOUR (4) dertourdeluxe (1) dondra (1) dubai (1) dzsunka (2) egyéni utazás (1) elefánt (1) élmény (1) előfoglalási kedvezmény (1) Emeraude gőzhajó (1) Estoril és Cascais (1) étterem (1) fenntartható (1) Finnország (1) four seasons (1) fürdőszoba (1) galle (1) gyarmat (1) Hai Phong (1) Hannemann Holiday Residence (1) Hanoi (1) hanoi opre (1) Hilton (1) Hilton Labriz (1) hilton seychelles (1) Hilton Seychelles Northolme (2) holiday inn silon (1) hotel (8) Hotel Coco de Mer (1) hotel értékelés (1) houseriff (1) india (1) India (1) indiai-óceán (2) ismertető (1) Jetwing Colombo Seven (1) jetwing lighthouse (1) kalutara (1) karib (1) kedvezmény (1) kedvező ár (1) Koh Lanta (1) kókusz (1) kopra (1) korallzátony (1) körutazás (3) krabi (2) kreol (1) krokodil (1) Kurumba Maldives (1) landmark (1) La Digue (2) Le Domaine de La Reserve (1) le meridien (1) Le Meridien Fishermans Cove (2) lily (1) Lisboa (1) Liszabon (1) LUnion Estate (1) LUX* South Ari Atoll (1) luxus (6) maia (1) maia luxury hotel (1) maja (1) maldív (1) Maldiv-szigetek (1) maldives (2) manta rája (1) Marie-Antoinette (1) Marokkó (1) Mauritius (1) mayakoba (1) Meiers Weltreisen (4) merülés (1) mexikó (1) Miami (1) Millenium Hilton (1) mirihi island resort (1) Mövenpick Hotel Colombo (1) naplemente (1) nemzeti park (1) northolme (1) Norvégia (1) Norwegian Sky (1) nyaralás (5) Oberoi (1) óceán (1) olcsó (1) Palace Hotel do Bussaco (1) pálma (1) palmjumeirah (1) paradicsom (1) part (3) passion fruit (1) pimalai (2) portugáliai hotelek (2) Pousada (1) pousadák Portugáliában (1) Pousada de Lisboa (1) Praslin (2) program (1) qatar (1) Radzsasztán (1) Raffles Praslin Seychelles (1) resort (1) rizsföld (1) Royal Orchid Sheraton (1) Saigon (1) Sainte Anne Resort & Spa (2) savoy (1) Serra da Estrella (1) Seychelle-szigetek (4) Seychelles (3) síelés (1) Silhouette (1) sivatag (1) Spa (1) sri lanka (2) srí lanka (2) Sung Sot cseppkőbarlang (1) szállás (1) szálloda (4) sziget (4) szigetek (1) szigetország (1) Szilveszter (1) szuvenír (1) Takamaka (1) tea (1) teaültetvény (1) télből a nyárba (1) tenger (2) természet (3) teve (1) Thaiföld (5) thila (1) tipp (4) tower club at lebua (1) tree (1) trópus (5) trópusi sziget (1) túra (2) USA (1) uszony (1) utazás (9) Vallee de Mai (2) Vasco da Gamma (1) vélemény (3) victoria (1) Vietnám (2) világítotorony (1) Vila Galé (1) Vitorlás a Halong öbölben (1) Vivanta by Taj (1) vörös durbincs (1) yucatan (1) Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása