DERTOUR tippek, beszámolók a világ minden tájáról

Állítsa össze utazását egyénileg!

Dertour Kréta, Korfu Famtrip - Domes Resorts beszámoló

Görögország töretlenül az egyik legnépszerűbb úti cél Európában, ahol a természeti szépségek, kulináris élvezetek mellett, minden igényt kielégítő szálláshelyeket találhat a nyaralni vágyó.

 

A DERTOUR szervezésében, kiváló értékesítői partnereimmel, közel egy hetet tölthettünk Kréta és Korfu szigetén, ahol a magas színvonalú DOMES RESORT hotelek voltak a fókuszban. Szerencsések vagyunk, hogy több Domes Resort luxus kényelmét is kipróbálhattuk. A családi tulajdonban lévő Domes Resort-ok a kiváló üzleti érzékkel megáldott családfő Kréta és Korfu iránti szeretetéből indult. A család ma már 11 szállodával büszkélkedhet, amiből tíz Görögországban (Kréta, Korfu, Zante, Halkidiki, Milos, Mykonos) egy pedig Portugáliában (Algarve) található. Küldetésük, hogy minden korosztály számára, az utazók igényeit kielégítő, egyedi, trendi, magas színvonalú és emlékezetes nyaralást biztosítsanak, autentikus görög vendégszeretettel párosítva.

 

A szállodalánc bármelyik ingatlanját is választjuk nyaralásunk helyszínéül, biztosan tudni fogjuk, hogy a Domes Resortok egyikében vagyunk. A figyelmesség, a vendégszeretet, a személyzet öltözete, a jellegzetes finom illat ami fogad minket, minden hotelükben egységet sugároz.

 

Utazásunkat Krétán kezdtük, a Chania városához közel található kozmopolita Domes Noruz, Autograph Collection szállodában, ahol a nyári nyitásra első vendégekként érkeztünk. Az „adults only” boutique hotelt a frissesség, a luxus és a vendégszeretet jellemzi. Építészetében tökéletesen ötvöződik a múlt és a jelen, modern berendezésének köszönhetően pedig több belsőépítészeti díjjal is büszkélkedhet. A szálloda nagy figyelmet fordít a vendégek jóllétére, így a szobákban külön fitness sarok áll rendelkezésre, ahol akár a reggeli jógát is gyakorolhatjuk illetve minden szobában megjelenik a víz eleme, a hatalmas teraszokon lévő medence, jacuzzi vagy kád formájában. A kék zászlóval rendelkező, finomhomokos strand kiválóan alkalmas pihenésre. A kulináris élvezetből sincs hiány, akár a görög, akár az ázsiai konyha szerelmese valaki, itt kiváló gasztronómiai élményben lehet része.

 

 

A Domes Noruz testvérszállodája a szintén Chania-ban található Domes Zeen und Luxury Collection Resort, ami nem egy átlagos luxushotel Krétán. Ha igazán különlegesnek szeretnénk érezni magunkat és megtapasztalni a slow-living életformát, remek lehetőség a Haute Living Selection, amely családok és párok számára egyaránt a nyugodt, kifinomult vendégszeret magával ragadó élményét nyújtják. A minimalista stílusban berendezett szobák szinte mindegyike saját medencével és kerttel rendelkezik, ezzel biztosítva a privát szférát. A Domes Resortok-ra jellemző vendégszeretet itt is érezhető.

 

 

 

Kréta nyugati részének felfedezését egy városnézéssel zártuk Chania-ban, ami a sziget második legnagyobb városa. Az óváros zegzugos utcáin sétálva érezhetjük az arab, török és velencei stílusjegyeket, amiket az egykori uralkodók hagytak maguk után. A hangulatos kikötő a nyaralók egyik kedvenc helye, rengeteg kávézó, étterem és bár található itt, amik különösen este népszerűek. 

 

 

Második állomásunk Kelet-Krétán, Elounda lélegzetelállító nyaralóhelye volt, ami a luxushotelek paradicsoma. Itt volt szerencsénk két éjszakára megszállni a hatalmas területen fekvő Domes Aulūs Elounda „adults only” szállodában. Elsőként a festői kilátással rendelkező Cool Living részt mutatta meg nekünk Nikos, a szálloda Rooms Division Managere. Erre a részre shuttle buszok illetve golfkocsik segítik a feljutást a meredek utakon. Az itt található lakosztályok berendezése és égei-kék színárnyalata igazi megnyugvást és lenyűgöző kilátást nyújt a pihenni vágyóknak. A Cool Living részen a vendégek fantasztikus VIP élményekkel és kizárólagos előnyökben részesülhetnek. Kulináris élményekben itt sincs hiány, a szálloda all inclusive koncepciója révén korlátlanul elmerülhetünk a görög konyha ízeiben és kipróbálhatjuk a fantasztikus koktélokat is.

 

 

Aki egy feledhetetlen nyaralást szeretne, mindenképp a kristálytiszta Földközi-tengerre és Spinalonga történelmi szigetére néző Domes of Elounda, Autograph Collection hotelt válassza. A közelmúltban felújított illetve a 2021-ben újonnan épült szobák könnyedén beleolvadnak különleges virágokkal teli kertbe és az olajfaligetek békés környezetébe. A szobákat a megnyugtató belső terei mellett, a saját medencék és/vagy jakuzzik, valamint a megszokottnál nagyobb kényelmi szolgáltatások bőséges választéka teszi egyedivé. A komplexum vadonatúj szárnya a Core Residences-ből és a Core Open Plan Suites-ból áll, amelynek szolgáltatásait kizárólag az itt megszálló vendégek használhatják. A szálloda hosszan elnyúló strandja kiválóan alkalmas a pihenésre. A tengerparti étteremben egy kellemes chill zene mellett pedig megkóstolhatjuk a fantasztikus tengeri finomságokat.

 

 

Eloundából érdemes ellátogatni a lüktető Agios Nikolaos városába, ahol rengeteg taverna, kávézó és bár található. A város egyik legnagyobb látnivalója a Voulismeni-tó, melyben, a krétaiak szerint, Athéné istennő is megmártózott. Kikötőjéből több kompjárat indul Kréta nagyobb városaiba, illetve rengeteg hajókirándulás is indul, többek között a velenceiek által épített Spinalonga szigetére is, mely a Leprások Szigeteként is vonult be a történelembe. Az erődsziget kizárólag hajóval közelíthető meg. A törökök kivonulása után, az 1900-as évek elején Kréta sziget helyi kormányzata úgy döntött, hogy a szigeten élő leprás betegeket ide költöztetik. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő embereket egy idő után már Görögország távolabbi pontjairól is ide szállították, egy idő után már ötszáznál is magasabbra emelkedett az itt élő leprások száma. Miután 1948-ban felfedezték a lepra ellenszerét, a szigeten lakók száma egyre csökkent, az utolsó lakó 1962-ben hagyta el a szigetet. A sziget ma már bárki számára szabadon látogatható, az egyik legkedveltebb turisztikai célpont lett. A sziget április 1 – október 31. között van nyitva 8:30-18:00 óra között.

 

Spinalongával szemben található Plaka kikötője. Érdemes egy sétát tenni a festői halászfaluban, ahol számos taverna és üzlet várja az idelátogatókat.

 

 

Krétától elbúcsúzva, a legzöldebb görög szigetre Korfura repültünk át, ahol két Domes Resort is várja a pihenni vágyókat. A szállásunk Glyfada kék zászlós, aranyhomokos partján található Domes of Corfu, Autograph Collection volt. A párok és családok számára egyaránt tökéletes nyaralást biztosító hotel tükrözi a sziget hangulatát. A gyönyörű tájat a pazar Haute Living Selection teszi teljessé, ezzel elvarázsolva a legigényesebb vendégeket is és ahonnan varázslatos tengerparti naplementéket lehet minden este megcsodálni. A swim up suitektől a jól felszerelt családi szobákon át minden korosztály megtalálja a számára megfelelő szobatípust, hogy pihenjen és lazítson a visszafogott luxus világában.

 

 

Korfu másik szállodája, a Domes Miramare, a Luxury Collection Resort május 1-én nyitott meg a nyári szezonra. A Miramar az Onassis családnak épült 1960-ban, amit az akkori miniszterelnök, Konstantinos Karamanlis avatott fel. A világ minden tájáról érkeztek ide állami vezetők, jómódú üzletemberek, híres brit zenei bálványok, akik a turnék között nyaraltak itt. Nem meglepő, hogy Onassis hírhedt szállodájának, a Domes Miramare Corfu fenséges elhelyezkedésével még ma is csábítja a luxust kedvelő vendégeket. Az „adults only” szálloda, a tengerparti luxusnyaralás élményének újradefiniálását tűzte ki célul, ahol a vendégek még soha nem látott vendégszeretetet tapasztalhatnak. A vadonatúj, kifinomult belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező luxuslakosztályok egy újonnan épült komplexumban találhatók.

 

 

Korfu óvárosa turistaközpont és egyben kereskedőváros is. A hangulatos városkában Velencére emlékeztető sikátorok, árkádos házak, de Párizst idéző épületek, angolstílusú középületek és természetesen görög stílusú házak is találhatók. Ez a keveredés adja a város hangulatát. Aki gasztroélményre vágyik, mindenképp igyon egy jellegzetes frappuccinot a Libro d’Oro kávéházban, próbálja ki a souvlakit a Pane e Souvlaki hangulatos éttermében, a legjobb fagyit pedig a Papagiorgis cukrászdában kóstolhatjuk meg.

 

Köszönjük a szervezést!

 

DERTOUR Hungaria Kft.                DERTOUR Slovakia s.r.o.               DOMES Resorts

 

Írta: Juhász Ágnes

A bejegyzés trackback címe:

https://dertourtippek.blog.hu/api/trackback/id/tr818132838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Ezt a blogot a Dertour Hungária Utazási Iroda hozta létre. Célja, hogy bővebb információt nyújtson az utazni vágyóknak egy-egy úticél részletesebb ismertetőjével. Hasznos tippekkel, beszámolókkal szeretnénk informálni az utasokat olyan témakörökben, mint például repülőjegy, szállásfoglalás, transzfer, vízum. Aktuális ajánlatainkat pedig bővebben, magyar nyelven is közzétesszük. Elérhetőségeink: 1051 Budapest, Bajcsy-Zs. út. 12. A/601. Tel.: 06 1 413 7268, 06 1 413 7269, 06 1 413 7334, 06 1 413 7335, 06 1 413 0838 (fax). Email: service@dertour.hu hétfőtől-péntekig 9-18 óráig www.dertour.hu

Címkék

airways (1) ajánló (4) amari galle (1) anantara (1) Anantara Riverside (1) angol nyelvű idegenvezetés (1) Anse Source dArgent (2) Atlanti-óceán Portugália (1) atlantistheroyal (1) atoll (1) Ausztria (1) Au Co hajó (1) Avani Bentota (1) Bahamák (1) bálnacápa (1) bangkok (2) banyan (1) Banyan Tree Seychelles rum (1) beach (1) Belem (1) bemutatás (1) bemutató (1) berger (1) berjaya (1) Berjaya Beau Vallon Bay Resort (2) beszámoló (3) Bhaya Classic (1) biciklitúra (1) Black Parrot Suite (1) büfévacsora (1) búváriskola (1) búvárkodás a Maldiv-szigeteken (1) búvárszemüveg (1) cape weligama (1) Cascais (1) Castello Beach Hotel (2) Cat Cocos (1) centara grand (1) cetcápa (1) chiang mai (1) Coco de Mer (1) Coimbra (1) colombo (1) Constance Bella Mare Plage The Villas (1) constance ephelia (1) constance lemuria (1) Coral Strand Hotel (1) creol (1) deluxe (1) dertour (7) DERTOUR (4) Dertour (8) dertourdeluxe (1) dondra (1) dubai (1) dzsunka (2) egyéni utazás (1) elefánt (1) élmény (1) előfoglalási kedvezmény (1) Emeraude gőzhajó (1) Estoril és Cascais (1) étterem (1) fenntartható (1) Finnország (1) four seasons (1) fürdőszoba (1) galle (1) gyarmat (1) Hai Phong (1) Hannemann Holiday Residence (1) Hanoi (1) hanoi opre (1) Hilton (1) Hilton Labriz (1) hilton seychelles (1) Hilton Seychelles Northolme (2) holiday inn silon (1) hotel (8) Hotel Coco de Mer (1) hotel értékelés (1) houseriff (1) india (1) India (1) indiai-óceán (2) ismertető (1) Jetwing Colombo Seven (1) jetwing lighthouse (1) kalutara (1) karib (1) kedvezmény (1) kedvező ár (1) Koh Lanta (1) kókusz (1) kopra (1) korallzátony (1) körutazás (3) krabi (2) kreol (1) krokodil (1) Kurumba Maldives (1) landmark (1) La Digue (2) Le Domaine de La Reserve (1) le meridien (1) Le Meridien Fishermans Cove (2) lily (1) Lisboa (1) Liszabon (1) LUnion Estate (1) LUX* South Ari Atoll (1) luxus (6) maia (1) maia luxury hotel (1) maja (1) maldív (1) Maldiv-szigetek (1) maldives (2) manta rája (1) Marie-Antoinette (1) Marokkó (1) Mauritius (1) mayakoba (1) Meiers Weltreisen (4) merülés (1) mexikó (1) Miami (1) Millenium Hilton (1) mirihi island resort (1) Mövenpick Hotel Colombo (1) naplemente (1) nemzeti park (1) northolme (1) Norvégia (1) Norwegian Sky (1) nyaralás (5) Oberoi (1) óceán (1) olcsó (1) Palace Hotel do Bussaco (1) pálma (1) palmjumeirah (1) paradicsom (1) part (3) passion fruit (1) pimalai (2) portugáliai hotelek (2) Pousada (1) pousadák Portugáliában (1) Pousada de Lisboa (1) Praslin (2) program (1) qatar (1) Radzsasztán (1) Raffles Praslin Seychelles (1) resort (1) rizsföld (1) Royal Orchid Sheraton (1) Saigon (1) Sainte Anne Resort & Spa (2) savoy (1) Serra da Estrella (1) Seychelle-szigetek (4) Seychelles (3) síelés (1) Silhouette (1) sivatag (1) Spa (1) sri lanka (2) srí lanka (2) Sung Sot cseppkőbarlang (1) szállás (1) szálloda (4) sziget (4) szigetek (1) szigetország (1) Szilveszter (1) szuvenír (1) Takamaka (1) tea (1) teaültetvény (1) télből a nyárba (1) tenger (2) természet (3) teve (1) Thaiföld (5) thila (1) tipp (4) tower club at lebua (1) tree (1) trópus (5) trópusi sziget (1) túra (2) USA (1) uszony (1) utazás (9) Vallee de Mai (2) Vasco da Gamma (1) vélemény (3) victoria (1) Vietnám (2) világítotorony (1) Vila Galé (1) Vitorlás a Halong öbölben (1) Vivanta by Taj (1) vörös durbincs (1) yucatan (1) Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása