DERTOUR tippek, beszámolók a világ minden tájáról

Állítsa össze utazását egyénileg!

A DERTOUR és Qatar Airways közös tanulmányútja a Seychelle-szigeteken

SEYCHELLE-SZIGETEK

  1. október 4-10.

 

A DERTOUR Hungária és a Qatar Airways közös szakmai útján tizenöt szerencsés partnerünk fedezhette fel az Édenkertet. A 115 gránit- és korallszigetből álló Seychelle-szigetek az Indiai-óceánban található. A fősziget Mahé, ahol a lakosság 80-90%-a él és itt található a világ legkisebb fővárosa, Victoria is.

Kényelmes utazásunkról a Qatar Airways gondoskodott, hiszen egy-egy szakaszon lehetőségünk nyílt a business osztály szolgáltatásait is kipróbálni. A légitársaság naponta indít járatot Mahé-ra, így kiváló csatlakozással, Dohán keresztül kb. 14 óra alatt a Paradicsomban lehettünk. A Qatar Airways járatain utasonként 30 kg poggyászt adhatunk fel, így túlsúly senkinél sem merült fel. 

 img_2729.JPG

A repülőtéren a helyi partnerirodánk, a Mason’s Travel képviselői nagy-nagy szeretettel fogadtak minket. A sziget legnagyobb utazási irodája nyújtja utasaink számára a transzfereket, fakultatív kirándulásokat.  

Első utunk a Berjaya Beau Vallon Bay Resort *** szállodába vezetett, ahol az első két éjszakát töltöttük. A rendkívül kedvező áron foglalható hotel Mahé egyik legszebb tengerpartján, a Beau Vallon Bay-en fekszik. A Seychelle-szigeteken ez az egyetlen partszakasz, ahol a motorizált vizisportok is engedélyezettek.

berjaya.jpg

Naplemente a Berjaya Beau Vallon Bay Resort *** partjáról

Ezen a napon nem a pihenésé volt a főszerep, hiszen a Bau Vallon Bay-en további három szállodában is vártak minket: az elegáns, mégis könnyed stílusú Savoy Resort & Spa ***** hotel hatalmas medencéjével, gyönyörű spa részlegével, 160 szobájával (Standard, Oceanview, Junior Suite, Savoy Suite) és különböző éttermeivel (nemzetközi, kreol, mediterrán konyha) várja a kényelmet kereső vendégeket.

savoyblog1.jpg

A Savoy Resort & Spa *****

A Le Meridien Fisherman’s Cove ****+ szálloda az öböl déli végénél fekszik. Buja kertjének és hangulatos sorbungalóinak köszönhetően igazi romantikus környezetben találhatja magát az ide érkező turista. 

lemeridienblog.jpg

A Le Meridien Fisherman’s Cove ****+

Csoportunk első napi kedvenc szállodája kétség kívül a Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa ***** volt, ahol hatalmas vendégszeretettel fogadott minket Maria, a szálloda sales managere. A hotel kizárólag 13 év feletti vendégeket fogad, így ideális választás pároknak, nászutasoknak. A szállodában csak villák találhatók, melyek nagy része tengerre néz és saját medencével is felszerelt. A paradicsomi környezetben elfogyasztott finom ebéd után egy időre búcsút vettünk a Hilton kínálta életérzéstől és átadtuk magunkat a pihenésnek.

 

hnblog2.jpg

Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa *****

Következő napon egész napos hajókiránduláson vettünk részt és bejártuk a két másik legnagyobb szigetet: Praslin-t és La Digue-ot. A főszigetről rendszeresen indulnak repülő- és hajójáratok egyaránt. Mi a Cat Cocos kompját választottuk, mely kb. 60 perces utat jelent Praslin-ig és további kb. 10 percet La Digue szigetéig. A hatalmas, nagysebességű komppal igazi élmény utazni, ám akinek érzékeny a gyomra, inkább a kisrepülőt válassza.

La Digue szigetén kb. 10 kilométernyi közút található, így itt mindenki biciklivel vagy szekérrel közlekedik. A L’Union Estate park látogatása során megismerkedtünk a kókuszolaj készítésével, jártunk vanília ültetvényen és találkoztunk óriás teknősökkel is. Szabadidőnket a világ legtöbbet fotózott strandján, az Anse Source d’Argent parton töltöttük, ahol az időnk nagy részét mi is fényképezéssel töltöttük, hiszen a gránitsziklák, a türkizkék tenger és a fehérhomokos part kiváló lehetőséget kínál egy gyönyörű fotósorozat készítésére. La Digue-on a 4-5 csillagos szállodák mellett nagyon kedveltek az alacsonyabb áron kínált vendégházak is

praslin_blog1.jpg

La Digue szigete

Miután visszahajóztunk a Seychelle-szigetek második legnagyobb szigetére, Praslin-ra, a gyönyörű környezetben fekvő, több partszakasszal is rendelkező Constance Lemuria Resort *****+ hotelbe vezetett az utunk. Az egyedi fogadtatásról nem csupán a kedves személyzet gondoskodott, hanem a szálloda saját háziállatai, a pávák is. A Seychelle-szigetek első ötcsillagos szállodáját, melyet 2016-ban teljesen felújítottak, egy 18 lyukú golfpálya vesz körül.

consrance_lemuria_blog.jpg

Constance Lemuria Resort *****+

Ebéd után a Valle de Mai Természetvédelmi Terület védett növényei között sétáltunk. Ide tartozik a Seychelle-sziget jelképeként ismert Coco de mer, amely több száz évig is élhet és súlya elérheti akár a 18 kg-ot is.

praslin_blogg.jpg

A Valle de Mai Természetvédelmi Terület

Harmadik napunkat a fővárosban, Victoriában kezdtük, mely nevét Viktória angol királynőről kapta. A hindu templom, a Kapucinusok Rendháza és a város fő motívuma, az óratorony megtekintése után a Sir Selwyn Clarke piacra mentünk. Látogatásunk szerencsére szombat délelőttre esett, így átélhettük a piac nyüzsgő hangulatát és beszereztük a leginkább kókuszból készült szuveníreket is.

victoriablog.jpg

Victoria, a szigetország apró fővárosa

A fővárost elhagyva egy pillanatra megálltunk és rápillantottunk a néhány éve épült Eden Island-re, ahol luxus apartmanok vásárolhatók.

eden_island.JPG

A mesterséges luxussziget, az Eden Island

A sziget nyugati partja felé tartva az Avani Barbarons Resort & Spa **** szállodát tekintettük meg, mely közvetlenül a lassan mélyülő, 800 méter hosszú Barbarons strandon fekszik.

avaniblog.jpg

Avani Barbarons Resort & Spa ****

A Launay Marine Nemzeti Park területénél fekvő Constance Ephelia Resort ***** két partszakasszal is várja a vendégeit. A kiváló ár-érték aránnyal rendelkező szállodánkat szívesen választják családos és nászutas vendégeink is. A nagy területen fekvő hotel tengerparti esküvők szervezését is nagy rutinnal vállalja. A Seychelle-szigeteken kötött esküvők hivatalosak, honosítás után itthon is elfogadottak.  

epheliablog.jpg

Constance Ephelia Resort *****

Mai éjszakánkat a hotelben töltöttük. A Kempinski Resort Seychelles - Baie Lazare***** pár éve felújított szálloda csodálatos környezetben, közvetlenül a hosszú homokos partszakaszon fekszik. Nem is vártunk sokat, mi is a hullámok közé vetettük magunkat.

kempinskiblog.jpg

Kempinski Resort Seychelles - Baie Lazare*****

A pezsgős reggeli elfogyasztása után még maradt pár óránk, hogy élvezzük a Kempinski által nyújtott szolgáltatásokat, majd az Anse Louis partszakaszon fekvő Maia Luxury  Hotel ****** exkluzív környezetébe csöppentünk. A 30, egyenként 250 négyzetméteres privát villák egy domboldalba épültek, ahonnan páratlan kilátás nyílik az Indiai-óceánra. Kényelmünkről saját személyzet gondoskodott, így teljesen átadhattuk magunkat a pihenésnek.

 maiablog.jpg

Maia Luxury  Hotel ******

Utolsó napunkon még megtekintettük a Double Tree by Hilton Allamanda Resort & Spa ****+ szállodát, mely egy zárt öbölben fekszik és ahol visszaköszönt a Hilton vendégszeretet ill. az első napunkon megismert kedves sales manager, Maria, aki már ismerősként fogadott minket.

allamanda_blog.jpg

Double Tree by Hilton Allamanda Resort & Spa ****+

Hazaindulásunk előtti ebédünket a szintén luxus kategóriába tartozó
Banyan Tree Seychelles ****** szállodába fogyasztottuk el. A viktoriánus stílusban épült szálloda buja környezetben fekszik, ezzel biztosítva vendégeinek a privát szférát.

 banyantreeblog.jpg

Banyan Tree Seychelles ******

A Seychelle-szigetekről kapott ízelítőből szívből ajánlom ezt az úti célt pároknak, nászutasoknak, családosoknak, pároknak, akik ezen a csodálatos helyen szeretnék egybekötni az életüket. A hely többet nyújt mint a fehér homokos tengerpartok, hiszen számos lehetőség nyílik kirándulásokra, természeti látnivalók megtekintésére, sportolási lehetőségekre.

Fotók: Juhász Ágnes (DERTOUR Hungária), Mészárosné Horváth Andrea (Jet Travel)

A bejegyzés trackback címe:

https://dertourtippek.blog.hu/api/trackback/id/tr2713400305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Ezt a blogot a Dertour Hungária Utazási Iroda hozta létre. Célja, hogy bővebb információt nyújtson az utazni vágyóknak egy-egy úticél részletesebb ismertetőjével. Hasznos tippekkel, beszámolókkal szeretnénk informálni az utasokat olyan témakörökben, mint például repülőjegy, szállásfoglalás, transzfer, vízum. Aktuális ajánlatainkat pedig bővebben, magyar nyelven is közzétesszük. Elérhetőségeink: 1051 Budapest, Bajcsy-Zs. út. 12. A/601. Tel.: 06 1 413 7268, 06 1 413 7269, 06 1 413 7334, 06 1 413 7335, 06 1 413 0838 (fax). Email: service@dertour.hu hétfőtől-péntekig 9-18 óráig www.dertour.hu

Címkék

airways (1) ajánló (4) amari galle (1) anantara (1) Anantara Riverside (1) angol nyelvű idegenvezetés (1) Anse Source dArgent (2) Atlanti-óceán Portugália (1) atlantistheroyal (1) atoll (1) Ausztria (1) Au Co hajó (1) Avani Bentota (1) Bahamák (1) bálnacápa (1) bangkok (2) banyan (1) Banyan Tree Seychelles rum (1) beach (1) Belem (1) bemutatás (1) bemutató (1) berger (1) berjaya (1) Berjaya Beau Vallon Bay Resort (2) beszámoló (3) Bhaya Classic (1) biciklitúra (1) Black Parrot Suite (1) büfévacsora (1) búváriskola (1) búvárkodás a Maldiv-szigeteken (1) búvárszemüveg (1) cape weligama (1) Cascais (1) Castello Beach Hotel (2) Cat Cocos (1) centara grand (1) cetcápa (1) chiang mai (1) Coco de Mer (1) Coimbra (1) colombo (1) Constance Bella Mare Plage The Villas (1) constance ephelia (1) constance lemuria (1) Coral Strand Hotel (1) creol (1) deluxe (1) DERTOUR (4) Dertour (8) dertour (7) dertourdeluxe (1) dondra (1) dubai (1) dzsunka (2) egyéni utazás (1) elefánt (1) élmény (1) előfoglalási kedvezmény (1) Emeraude gőzhajó (1) Estoril és Cascais (1) étterem (1) fenntartható (1) Finnország (1) four seasons (1) fürdőszoba (1) galle (1) gyarmat (1) Hai Phong (1) Hannemann Holiday Residence (1) Hanoi (1) hanoi opre (1) Hilton (1) Hilton Labriz (1) hilton seychelles (1) Hilton Seychelles Northolme (2) holiday inn silon (1) hotel (8) Hotel Coco de Mer (1) hotel értékelés (1) houseriff (1) India (1) india (1) indiai-óceán (2) ismertető (1) Jetwing Colombo Seven (1) jetwing lighthouse (1) kalutara (1) karib (1) kedvezmény (1) kedvező ár (1) Koh Lanta (1) kókusz (1) kopra (1) korallzátony (1) körutazás (3) krabi (2) kreol (1) krokodil (1) Kurumba Maldives (1) landmark (1) La Digue (2) Le Domaine de La Reserve (1) le meridien (1) Le Meridien Fishermans Cove (2) lily (1) Lisboa (1) Liszabon (1) LUnion Estate (1) LUX* South Ari Atoll (1) luxus (6) maia (1) maia luxury hotel (1) maja (1) maldív (1) Maldiv-szigetek (1) maldives (2) manta rája (1) Marie-Antoinette (1) Marokkó (1) Mauritius (1) mayakoba (1) Meiers Weltreisen (4) merülés (1) mexikó (1) Miami (1) Millenium Hilton (1) mirihi island resort (1) Mövenpick Hotel Colombo (1) naplemente (1) nemzeti park (1) northolme (1) Norvégia (1) Norwegian Sky (1) nyaralás (5) Oberoi (1) óceán (1) olcsó (1) Palace Hotel do Bussaco (1) pálma (1) palmjumeirah (1) paradicsom (1) part (3) passion fruit (1) pimalai (2) portugáliai hotelek (2) Pousada (1) pousadák Portugáliában (1) Pousada de Lisboa (1) Praslin (2) program (1) qatar (1) Radzsasztán (1) Raffles Praslin Seychelles (1) resort (1) rizsföld (1) Royal Orchid Sheraton (1) Saigon (1) Sainte Anne Resort & Spa (2) savoy (1) Serra da Estrella (1) Seychelle-szigetek (4) Seychelles (3) síelés (1) Silhouette (1) sivatag (1) Spa (1) srí lanka (2) sri lanka (2) Sung Sot cseppkőbarlang (1) szállás (1) szálloda (4) sziget (4) szigetek (1) szigetország (1) Szilveszter (1) szuvenír (1) Takamaka (1) tea (1) teaültetvény (1) télből a nyárba (1) tenger (2) természet (3) teve (1) Thaiföld (5) thila (1) tipp (4) tower club at lebua (1) tree (1) trópus (5) trópusi sziget (1) túra (2) USA (1) uszony (1) utazás (9) Vallee de Mai (2) Vasco da Gamma (1) vélemény (3) victoria (1) Vietnám (2) világítotorony (1) Vila Galé (1) Vitorlás a Halong öbölben (1) Vivanta by Taj (1) vörös durbincs (1) yucatan (1) Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása