A második nap mindenkinek álmosan kezdődik, reggeli után máris beülünk a kishajóba, és irány Mahé. A kikötőben már vár Eugene a kisbusszal, hogy elvigyen bennünket a második hotel felé, amit közelebbről is megismerhetünk. Nem is lehetne jobbal kezdeni a napot, mint egy 6 csillagos szállodával, a Banyan Tree Seychelles-szel. Belépve az előtérbe rögtön átérezhetjük a csillagok súlyát, a látvány egészen biztosan senkinek sem okoz csalódást. A gyönyörű mélykék óceán, a pálmafák a parton, és a ragyogó fehér homok mindenkit elvarázsol, a welcome koktél pedig tökéletes kiegészítője a látványnak. A hotel sales managere körbevezet minket. A rideg színek ellenére, meglepően barátságos szobák fogadnak, a legegyszerűbbtől a saját úszómedencés szobáig. A Banyan Tree koncepciója –ahogy a legtöbb szállodáé a Seychelle-szigeteken-, hogy a vendég a lehető legközelebb legyen a természethez. A felsőbb kategóriájú szobáknál érezhető a legjobban ez a szolgáltatás, szinte a fák tetejéről élvezhetjük a végtelen óceán szépségét.A hatalmas területen elhelyezkedő hotel villáinak könnyebb megközelítését kis elektromos kocsik segítik, amivel hamar eljuthatunk például az étterembe, a partra vagy akár a spa-ba. A finom ebédet követően mindenki gazdagabb lesz 1-1 gyertyatartóval, ami porcelán lévén csak kis százalékban éri meg a másnapot, de én azon szerencsések közé tartozom, akinek épségben kibírja hazáig a bőröndben.
Utunk ezután egy rum lepárló üzembe vezet. Félve állunk meg annál a gépezetnél, ami a feldolgozás első állomása. Nem túl bizalomgerjesztő látvány a kissé koszos gépezetből kinyert folyadék, melyet mindenkinek lehetősége van megkóstolni egy szintén nem túl tiszta használt műanyag pohárból. Hősiesen belenyalunk, de azonnal kiöntjük, majd gyorsan továbbmegyünk a folyamat következő állomásához. Ahogy haladunk előre, egyre okosabb lesz mindenki a rum feldolgozást illetően. A szigeten termő fűszernövények közül a vaníliát is láthatjuk természetes környezetében, és természetesen arra is lehetőségünk van a látogatás végén, hogy megkóstoljuk az egyes érési folyamatok termékét. Ezután kisebb fajta csodának könyvelhető el, hogy odatalálunk a ránk váró buszhoz.
A második napunk befejező részeként visszamegyünk a Saint Anne Resortba, ahol még az utolsó ott töltött óráinkat igyekszünk minél jobban kihasználni: 1-2 óra szabadidőnk marad vacsoráig, így mindenki rohan a partra fürödni. A vacsora aznap is bővelkedik finomságokban: különböző halételek, mártások, édességek, gyümölcsök (például a kedvencünk a maracuya, angolul passionfruit) közül választhatunk. Az ízek harmóniája serkentőleg hat beszédközpontunkra, így aztán az is jól elbeszélget vendéglátónkkal, akinek nem az angol nyelv az erőssége.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.